10 tips van Solero® om het hoofd koel te houden

Home / Blog / 10 tips van Solero® om het hoofd koel te houden

We zijn in het zuiden van Nederland wel wat gewend, maar… ‘Wat is het warm hè!’

Tijdens de warmste dagen van het jaar staat bij ons niet alleen de telefoon roodgloeiend. Het gehele team van Solero heeft druppels op zijn voorhoofd staan om alle parasols op tijd te leveren. Logisch, iedereen wil in de schaduw zitten onder zo’n prachtige Solero parasol.

Presteren boven 30 graden Celsius is ons niet vreemd. Daarom delen wij vandaag 10 tips om het hoofd koel te houden.

  1. Drink voldoende, we zijn geneigd om een groot glas koud water te drinken maar eigenlijk werkt dit tegen je. Je lichaam is warm en krijgt ineens heel koud water binnen, een natuurlijke reactie van je lijf is om dit te compenseren, waardoor je meer warmte gaat produceren. Op het moment zelf is het verfrissend, maar binnen enkele minuten krijg je het warmer dan je het al had. De beste keuze is lauwwarme thee, hierdoor gaat je lichaam niet compenseren en blijft de temperatuur gelijk.
  2. Heb je geen airco? Vries dan wat literflessen met water in, eenmaal bevroren zet je ze voor de ventilator. Deze blaast de kou van de flessen de ruimte in, waardoor er een frisse bries de ruimte in wordt geblazen. Zo ben je niet alleen maar lucht aan het verplaatsen, maar daadwerkelijk aan het verkoelen.
  3. Het liefst loop je in deze dagen in je zwemkleding, helaas laat niet elke gelegenheid dit doe, tenzij je badmeester bent natuurlijk. Wij adviseren daarom witte, loszittende kleding, het liefst gemaakt van linnen of katoen. Laat die zwarte skinny-jeans dus thuis, want dat is veel te warm. Draag ‘open’ schoenen als je werk dat toelaat, dit heeft een grote invloed op de algehele lichaamstemperatuur. Donkere kleuren trekken warmte aan, daarom zijn lichte kleuren een betere keuze.
  4. Zoek een zwembad op of zet hem op in de achtertuin. Baantjes trekken bewaren we even voor later, op dit moment gaat het om verkoeling, al kun je maar even op de rand van het bad gaan zitten en je benen verkoelen. Pas op dat je niet verbrandt, met het koele water heb je vaak niet in de gaten hoe krachtig de zon kan zijn.
  5. Installeer je onder een parasol in de schaduw, vaak scheelt dit een aantal graden. Op een zonnige windstille plek kan het vele malen heter worden dan een winderige plek in de schaduw. Onder parasols van Solero ben je automatisch grotendeels beschermd tegen de schadelijke straling van de zon. Daar is je huid je later dankbaar voor, lees hierover meer op de pagina van het huidfonds.
  6. Zodra je onder die parasol zit, ligt, hangt of staat; accepteer dan de hitte en blijf kalm. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, toch levert het je een hoop koelte op. Als je je opwindt over het feit dat het warm is, gaat je hart sneller kloppen, je bloed sneller stromen en krijg je het juist warmer.
  7. Sta vroeger op, ’s morgens is het nog een stuk koeler en krijg je dus veel meer gedaan. Dat geeft je in de middag de tijd voor een siësta, zo sla je het heetste gedeelte van de dag over, zonder productiviteit te verliezen. Warmte vermoeit, als je overdag rust, heb je meer aan je avond, het moment waarop de temperatuur vaak aangenamer is.
  8. Houd overdag alle ramen, deuren en gordijnen zo veel mogelijk gesloten. Op die manier houd je de warme lucht zoveel mogelijk buiten en blijft het binnen lekker koel. Als de zon onder is, kun je alles open zetten zodat het door kan tochten, zo houd je frisse en koele lucht in je woning.
  9. Vermijd pikant eten en cafeïne, hierdoor krijgt je hartslag een boost en krijg je het dus warm, zie punt 6.
  10. Het vervelendst in warmte is misschien wel slapen, haal daarom je dekbed uit de hoes en slaap onder een lege hoes, of sla deze slechts voor een gedeelte over je benen. Hierdoor heb je toch het geborgen gevoel waardoor je makkelijker slaapt maar minder last van de warmte die je wakker houdt. Denk ook eens aan een klamboe, want warmte betekent muggen. Muggen betekent jeuk en krabben, en daar krijg je het dan weer heel erg warm van.
Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope