Parasolvoeten & Grondankers

Home / Parasolvoeten & Grondankers
Wat zijn de verschillende manieren waarop ik mijn parasol kan plaatsen of bevestigen?

De keuze voor uw parasol is al gemaakt, maar weet u ook al hoe u deze wilt gaan bevestigen? Er zijn verschillende opties zoals een reguliere parasolvoet, een vulbare parasolvoet, een verrijdbare parasolvoet –een voet op wielen-, een muurbevestiging, een betonnen parasolvoet, of een grondanker voor uw parasol.
Een reguliere parasolvoet is een voet die u eenvoudig kunt openen en daardoor kunt vullen met water, zand, cement of stenen. Alles om gewicht toe te voegen volstaat om deze voet gebruiksklaar te maken. De bovenbuis van de voet is verstelbaar, dit wil zeggen dat er binnen een bepaalde marge, verschillende mastdiameters in passen. Door de ring bovenaan deze huls vaster of losser te draaien, is de mast van de parasol vast te zetten en is de parasol klaar voor gebruik. Zo’n parasolvoet bereikt hoogstens een gewicht van 40 kg en is daardoor niet voor elke parasol geschikt.

Een parasolvoet op wielen, of een verrijdbare parasolvoet is een voet waar dubbele zwenkwielen onder bevestigd zijn. Ook zijn er uitvoeringen van granieten voeten waar de wieltjes verzonken zijn in de voet, op het moment dat u de parasol kantelt is de voet alsnog verrijdbaar. Allebei werkt het prima, maar de zwenkwielen laten zich iets gemakkelijker verplaatsen. Door de remmen te gebruiken, blijft de parasol vast op zijn plek staan en zal hij niet zomaar wegwaaien en aan de andere kant van uw achtertuin belanden.

Voor een wat natuurlijker effect zijn er ook betonnen of granieten parasolvoeten, een parasolvoet van beton is erg zwaar en niet geschikt om heel vaak te verzetten, het is mogelijk maar niet ideaal. Toch worden veel parasols op een vaste plaats gebruikt en is verzetten daarom amper nodig, in dat geval biedt een betonnen of granieten parasolvoet een uitkomst. De uitstraling van zo’n voet past meer in de tuin en valt daardoor ook minder op. Een groot bijkomend voordeel is dat deze voeten in zware gewichten verkrijgbaar zijn, voor de kleinere parasols in 55kg en voor de grotere varianten in 90kg, dit biedt dus voldoende tegengewicht, ook voor de zwaardere tuinparasols.

De meest esthetisch en arbeidsintensieve manier om een parasol in de grond te plaatsen is door middel van een grondanker. Door een gat te graven in de grond, deze vol te storten met cement en vóór het drogen het grondanker erin te verzinken, creëren we een betonnen blok onder de grond. Deze staat dus niet in de weg en vervuilt niet het beeld op de grond. In de meeste gevallen is er niets zichtbaar zodra de parasol uit het anker is gehaald, het anker is namelijk gelijk met de grond gemaakt. Bovendien hoeft u niet te sjouwen met een voet, het nadeel is wel dat u altijd gebonden bent aan een vaste plek voor de parasol, u kunt er dan altijd nog voor kiezen om 2 grondankers te plaatsen, zodat u kunt kiezen waar u de parasol uitklapt. Echter is dit alleen bij de kleinere parasols een aanrader, een parasol van 500*500cm is minder eenvoudig verplaatsbaar.

Behalve oplossingen op de grond en in de grond, is er voor een enkel model de mogelijkheid om de parasol aan de muur te bevestigen. Deze muurparasols bieden een echte uitkomst wanneer er weinig plaats is en een voet simpelweg te veel ruimte inneemt. Ook kunt u zich er op deze manier niet meer aan stoten. De enige vereiste voor deze oplossing is een muur die sterk en hoog genoeg is om de constructie aan te bevestigen waar de parasol in komt te hangen.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope