Waterdichte parasol kopen? Bekijk onze tips en aanbod!

Home / Waterdichte parasol kopen? Bekijk onze tips en aanbod!

Ontvangt u liever een persoonlijk advies of offerte? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan, of bel 0499-375327.

Solero onderscheidt zich onder andere in de kwaliteit van het doek. Al onze doeken zijn waterdicht en beschermen u tegen een regenbui maar daarbij ook tegen de sterke UV-stralingen van de zon. De waterkolom van onze doeken is 500mm, dit wil zeggen dat er 50cm water per cm2 op het doek kan staan zonder dat het doorlekt.

Wij van Solero assisteren u graag zo goed mogelijk als u op het punt staat een waterdichte parasol te kopen. De aanschaf hiervan is niet altijd eenvoudig en afhankelijk van verschillende factoren zoals gebruik, bedieningsgemak, afmeting en andere voorkeuren. Het aanbod is erg groot, en elk model heeft zijn eigen min- en pluspunten, het is goed om deze tegen elkaar af te wegen.

Type parasols

We kunnen de parasols indelen in twee categorieën, zweefparasols en midden-mast parasols:

Zweefparasols:

Palestro Pro 400x400 of 400x300cm vanaf: 1849,-
Fuerto Pro 300x300cm vanaf: 1499,-
Fratello Pro (kantelbaar) 300x300cm vanaf: 1049,-
Laterna Pro 300×300 of Ø350cm rond vanaf: 949,- 849,-
Cielo Pro 260x260cm vanaf: 699,-
P6 Duo 615x300 of 515x250cm prijs op aanvraag
P6 Pro 300x300 of 250x250cm prijs op aanvraag
P7 Pro 300×300, 250×250 of Ø350cm prijs op aanvraag

Middenmast parasols:

Basto Pro 500x500 of 400x400cm vanaf: 2199,-
Maestro Pro 400x400 of 400x300cm vanaf: 1449,-
Presto Pro 330x330 of 400cm rond vanaf: 779,-
Patio Pro 300x300cm vanaf: 549,-
Lasagna Pro 330cm rond vanaf: 699,-
Sublimo Pro 200x200 of 300cm rond vanaf: 299,-
Teatro Pro 270cm rond vanaf: 199,-
Vaticano Pro 250cm rond vanaf: 239,-
Prostor Pro 615x615 of 515x515cm prijs op aanvraag

Rond, vierkant, of rechthoekig?

De keuze voor een bepaald model parasol is afhankelijk van uw smaak en wensen, elke dimensie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Presto rond Zwart (open)Presto vierkant Zwart (open)Maestro Zwart (open)

Het voordeel van een vierkant model ten opzichte van een ronde, is dat vierkante parasols onderling te koppelen zijn, dit geldt overigens ook voor de rechthoekige exemplaren. Op deze manier kan een groot oppervlakte volledig overdekt worden door gebruik te maken van een regengoot. Met een doekgoot is uw hele terras beschermd tegen zon en regen. Zeker voor de horeca biedt dit een enorme uitkomst, alle gasten kunnen rustig op het terras blijven zitten bij een zomerse bui, terwijl het regenwater langs de goten naar beneden drupt.

Het voordeel van een rond doek is dat de baleinen allemaal even lang zijn. Een vierkante parasol heeft lange en korte baleinen om zo de vierkante vorm te bereiken. Doordat de ronde alleen over korte baleinen beschikt, heeft deze over het algemeen een hogere sluithoogte. Hierdoor opent en sluit dit model gemakkelijk en vaker boven de tafel. Een voorbeeld van een rond exemplaar met een hoge sluithoogte is de Solero Presto, hij is telescopisch en daardoor erg geliefd op terrassen.

Solero heeft ook een aantal vierkante parasols die boven de tafel sluiten, doordat er gebruik wordt gemaakt van een telescopische mast. De bovenkant van de mast gaat hierbij tijdens het sluiten omhoog, hierdoor heeft de parasol een hoge sluithoogte. Voorbeelden van onze modellen die uitgerust zijn met dit mechanisme zijn bijvoorbeeld de Solero Presto, Maestro Prestige en de Basto.

Bedieningsmethode

Een vaak vergeten maar zeer belangrijk aspect is de bediening van uw zonnescherm. Solero parasols zijn uniek in gebruiksgemak, we kunnen onze bedieningsmethoden onderverdelen in drie categorieën:

1. Push up/ Pull down systeem:

Presto push-down knopEen Solero met een push up of pull down systeem is erg eenvoudig te bedienen. De bediening spreekt voor zich, wanneer de knop naar beneden trekt opent u de parasol. Deze zijn zo ontworpen dat ze  met minimale inspanning openen en sluiten. Bijkomend voordeel is de eenvoud van het ontwerp. Een push up/down systeem heeft geen draaiende onderdelen waardoor de duurzaamheid verbetert. Staat gebruiksgemak bij u hoog in het vaandel, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Solero Sublimo (200*200cm) of de Solero Presto (rond 400cm of 330*330cm).

2. Bediening door middel van lierwerk:

Solero Teatro lierwerkEen parasol met een lierwerk wordt veel gebruik bij de grotere jongens. Wanneer een push up/pull down systeem niet sterk genoeg is, wordt hij uitgerust met een lierwerk. Het bedienen van een lierwerk gaat erg eenvoudig. Met een bijgeleverde hendel wordt het lierwerk opgedraaid, waarna het doek zich opent of sluit. Het lierwerk en het bijbehorende koord zijn van professionele kwaliteit, en zijn getest op langdurig gebruik. Een bijkomend voordeel van een lierwerk is dat deze voor de horeca uitneembaar is. Hierdoor kunnen bezoekers of gasten uw parasol niet zelf openen of sluiten. Heeft u interesse in een model met een lierwerk, kijk dan eens naar de Solero Maestro Prestige (400*300cm en 400*400cm) of de Solero Basto (400*400cm en 500*500cm).

3. Dubbel katrol systeem:

De Solero Patio heeft een uitwendig dubbel katrol systeem. Het koord zit aan de buitenkant, en wordt ondersteund door een dubbel katrol systeem. U kunt het doek openen door het koord naar beneden te trekken. Het voordeel zit hem in het eenvoud van het ontwerp, doordat het systeem aan de buitenkant van de parasol zit, kan iedereen deze eenvoudig bedienen. Voor extra gemak is hij uitgerust met een zogenoemde ‘kikker’ onder op de mast, waar het koord in vast te klemmen is. Wanneer hij is geopend, kan er een pin ter zekerheid door het frame gestoken worden zodat het doek niet in kan klappen als het koord los zou schieten uit de klem.

Het kiezen van een doek

Een Solero doek (uitgezonderd de naturel kleur) staat gelijk aan het smeren van UPF 50, natuurlijk adviseren wij altijd om beide producten te combineren om verbranding te voorkomen.

Solero levert uitsluitend kleurvaste doeken. De Solero O’Bravia doeken worden bij het kleurproces tot in de kern van de vezel gekleurd. Hierdoor zijn de doeken beschermd tegen verkleuring. Een zwart doek blijft dus gewoon zwart! Dit in tegenstelling tot de meeste polyester doeken van de collega-aanbieders. Solero geeft 4 jaar kleurgarantie op de Solero O’Bravia doeken.

Wanneer u een parasol wilt laten bedrukken met bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, is een volant de uitkomst, een volant is een verticale flap onder aan het doek. Een voorbeeld hiervan is de Maestro Prestige, deze wordt dan ook veel gekozen voor horeca-doeleinden.

Het kiezen van de kleur van het doek is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Al onze doeken hebben een UPF 50+ waarde. Dit wil zeggen dat de doeken 100% van de schadelijke UV-straling filteren.

Uitzondering op deze regel zijn de schermen in de kleur “Naturel” of “Gebroken wit”. Deze hebben een UPF 30+ waarde, UPF 30+ filtert ongeveer 97% van de schadelijke UV-straling.

Het kiezen van een parasolvoet

Een scherm kan op verschillende manieren op uw terras worden geplaatst. Hieronder behandelen wij een aantal mogelijkheden.

Een parasol kan worden bevestigd op een parasolvoet. Parasolvoeten zijn er in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De meeste Solero parasols kunnen op verschillende voeten worden geleverd. Elk met hun eigen na- en voordelen.

1. Tegelstandaard:

Laterna tegelstandaardEen veelgebruikte voet voor grote parasols is een tegelstandaard. Een Solero tegelstandaard biedt ruimte voor 4 tot 8 tegels, en kan daardoor goed verzwaard worden. Door de breedte van de oppervlakte is de tegelstandaard erg stabiel, daarbij kan een tegelstandaard worden uitgerust met dubbele zwenkwielen. Op deze manier is de zware parasol eenvoudig verrijdbaar over uw terras. Ideaal voor een vlak terras, of als u uw horecaterras ‘op moet ruimen’ in het geval van evenementen of markten. Deze dubbele zwenkwielen zijn voorzien van een rem, welke de parasol strak op zijn plaats houdt.

2. Granieten of betonnen voet:

Presto rond Zwart (open)Een parasol kan ook geplaats worden in een granieten of betonnen parasolvoet. Een granieten voet heeft een robuuste uitstraling maar een mogelijk nadeel hiervan is dat deze voet lastig verplaatsbaar is hij bestaat namelijk uit een stuk graniet. Er zitten onder de granieten en betonnen voet 2 wielen waardoor deze wel verrijdbaar is, maar de voet blijft erg zwaar! Dus als u overweegt om een parasolvoet te kopen, houd hier dan rekening mee.

3. Grondanker:

Grondanker Solero futura

Naast een voet is het ook mogelijk om de parasol in een grondanker te plaatsen. Een grondanker is een roestvrijstalen anker dat met beton in uw terras wordt gestort. Een grondanker is egaal verzonken in de grond, en levert in de winter geen problemen op wanneer de parasols eruit worden gehaald. Een ander voordeel van een grondanker is dat er geen voet op uw terras hoeft te staan. Op deze manier staat de voet niet in de weg voor uw tafels of stoelen, en wordt het minimale oppervlakte gebruikt.

Tot slot

Het kopen van een parasol is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk is uw persoonlijke voorkeur de belangrijkste in uw keuze. Kies een ontwerp dat bij u past, en een kleur die u aanspreekt. Wanneer u twijfelt over uw keuze, dan komen wij graag met u in contact om u te assisteren bij het kopen van de juiste parasol.

U kunt onze parasols ook bij een officieel Solero-verkooppunt bij u in de buurt kopen. Onze dealers hebben de Solero parasols in hun showroom staan. Neem contact met ons op om een dealer in uw buurt te vinden, en ervaar de kwaliteit van een echte Solero parasol!

Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope