Solero plant eigen bedrijfsbos met Trees for All

Home / Blog / Solero plant eigen bedrijfsbos met Trees for All

Stevig geworteld in grond, zonwerend en waterafstotend; Solero parasols vertonen veel overeenkomsten met bomen. Helaas is de natuur ons nog altijd te slim af. Onze parasols kunnen schadelijke CO2 namelijk niet omzetten in o.a. zuurstof. Hier hebben we toch écht bomen voor nodig. En veel!
We laten er geen gras over groeien, we zijn daarom begonnen met het aanplanten van een heus Solero bedrijfsbos. Niet op eigen houtje, tussen 2020 en 2022 worden tweeduizend bomen door ons geplant in samenwerking met Trees for All.

Niet op eigen houtje

Terwijl ondernemer Elon Musk met SpaceX plannen maakt om naar de planeet Mars te verhuizen, maakt Trees for All plannen om de aarde leefbaar te houden. Want ook in de toekomst blijven wij op aarde wonen. En het mooie is; dat is bij lange na niet zo kostbaar als een reisje naar een planeet hier ver vandaan. Elk jaar worden er 10 miljard bomen meer gekapt dan er worden aangeplant en de longen van de aarde verdwijnen stukje bij beetje. Trees for All wil dat proces omkeren. “Bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen.” Dat is het motto van Trees for All. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een groene aarde en een gezond klimaat kan hun werk steunen. Samen met Trees for All kunnen we het verschil maken, want elke boom telt.

Waarom bomen planten, om de CO2-uitstoot te compenseren?

CO2 (koolstof dus) is niet alleen maar slecht. Bomen hebben voor hun groei namelijk (broeikas)gas CO2 nodig. Door middel van fotosynthese zetten zij de CO2 om in hout en zuurstof. De bomen scheiden de zuurstof af, daar worden we allemaal blij van. Koolstof is op zijn beurt weer de bouwsteen voor de wortels, takken, bladeren en stam van de bomen. Door bomen te planten, wordt de CO2-uitstoot van onze levering dus als het ware gerecycled en geneutraliseerd. Hiermee is onze bezorging CO2-neutraal.

Solero plant minimaal 2000 bomen in de komende 2 jaar.

1000 bomen in bedrijfsbos in Nederland, 1000 bomen in een project in het buitenland.

Geschatte CO2 compensatie per jaar: 40.000 KG

Bossen zijn belangrijk voor zuurstofproductie, maar ze leveren daarnaast hout voor meubels en woningen, voedsel en medicijnen en ze bieden bescherming en een woonplaats voor mensen, dieren en planten. Bomen zuiveren de lucht, ze nemen het broeikasgas CO2 op en ze geven hier zuurstof voor terug. Bomen slaan vooral extra CO2 op als ze groeien. De CO2 wordt dan vastgelegd in de toenemende biomassa van de boom. Zodra ze volgroeid zijn, slaan bomen geen extra CO2 meer op (ze zetten nog wel CO2 uit de lucht om in onder andere zuurstof). De CO2 die ze in de groeifase hebben opgeslagen, blijft in de boom. Kortom: bossen reguleren het klimaat, zijn essentieel voor de waterkringloop en gaan erosie en uitdroging tegen.

1-2-tree

Voor elke parasol die in onze Nederlandse webshop verkocht wordt, planten wij een boom. Hiermee planten we in twee jaar tijd ons eigen Solero bedrijfsbos. 1000 bomen worden in Nederland geplant, de 1000 andere in een project in het buitenland.

Groene vingers

Wij zijn vast begonnen met het aanplanten van onze 2000 bedrijfsbos-bomen, we zullen u tussentijds op de hoogte houden van onze vorderingen en de exacte locatie. Wandel gerust eens door ons heerlijk verkoelende bos of plant zelf een nieuwe boom.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope