Hoe stort ik een grondanker?

Home / Blog / Hoe stort ik een grondanker?
Een grondanker storten is niet voor iedereen een dagelijks klusje, maar voor ons wel. Tijdens het plaatsen van een Solero parasol plaatsen wij regelmatig grondankers. Daarom geven we u bij deze een aantal tips. Deze uitleg is slechts ter ondersteuning, bel bij problemen of vragen gerust naar +31 499 37 53 27. Onze monteurs kunnen het u stap voor stap uitleggen en begeleiden waar nodig.

Wat heeft u nodig?

 • Meetlint, om te bepalen waar het grondanker precies moet komen.
 • Pionnen, om af te bakenen dat mensen er niet mogen lopen, zeker als het beton nog zacht is.
 • Schop en of slijptol, om het gat in de grond te maken.
 • Kniebeschermers, ter bescherming van je knieën.
 • Spaciekuip, om het beton in te mixen.
 • Betonmix, de verhoudingen van cement en water staan op de zak zelf.
 • Water, om de betonmix aan te maken en het geheel uiteindelijk met een spons af te werken.
 • Rubberen hamer, om het grondanker waterpas in het cement te krijgen.
 • Spons, om het cement netjes en glad af te kunnen werken.
 • Waterpas, om te bepalen of het grondanker en uiteindelijk de parasol waterpas staat.
 • Spatel, om de betonmix af te smeren alvorens deze met een natte spons af te werken.
Meet om te beginnen de plek op waar het grondanker moet komen en zorg ervoor dat er minimaal 25 cm ruimte is rondom de plek waar de parasol moet komen.

Verwijder de tegel of slijp een gat in de ondergrond op de plaats waar het grondanker moet komen.

Graaf een gat van 50-60cm diep en 50x50cm breed, zorg ervoor dat de grond goed wordt aangedrukt zodat de grond en het beton niet mixen.

Mix het water en beton in een spaciekuip in de juiste verhouding (zie de bijsluiter op de betonzak). Mix het beton goed zodat er geen droge stukken beton meer zichtbaar zijn.

Verdeel het beton in het gat en zorg ervoor dat het overal verspreid is. Steek ook een aantal keer met een schep in het beton zodat er geen luchtbellen ontstaan, deze kunnen voor problemen zorgen tijdens wisselingen van de buitentemperatuur.

Vul het gegraven gat zó, dat het beton boven de tegels uit komt.

Draai de schroeven met een laagje vet in het grondanker en duw het grondanker in het beton.

Sla met een rubberen hamer het anker in het beton.

Controleer met een waterpas of het grondanker recht ligt. Werk het overtollige beton netjes af met een nat sponsje en laat het beton 3 dagen uitharden.

Na deze 3 dagen (of korter indien aangegeven op de bijsluiter van de betonzak) kan de parasol op het grondanker geplaatst worden. Doe dit altijd met 2 personen, de Solero parasols lijken met een persoon goed te tillen omdat ze van aluminium gemaakt zijn, maar voor de veiligheid is het beter om de parasol met twee personen op het anker te plaatsen. Draai na het plaatsen alle schroeven goed aan en stel de parasol zo af dat hij recht staat.

Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op en we helpen u met alle plezier verder, zodat u nog lang plezier heeft van uw Solero parasol.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope