De voordelen van een Solero doek

Home / Blog / De voordelen van een Solero doek
Lichtechtheid
De licht- of kleurvastheid van uw parasol wordt grotendeels bepaald door de manier van kleuren. De Solero parasoldoeken worden tijdens het productieproces tot in de kern van de vezel geverfd, vergelijk dit met een wortel die door en door oranje is. In tegenstelling tot andere doeken die ná het weven worden geverfd en daardoor alleen oppervlakkig gekleurd zijn, zoals een radijsje. Van buiten rood, maar van binnen pigment loos. Deze manier van kleuren maakt het doek goed bestand tegen straling van de zon, het zwarte doek blijft dus 4 jaar lang diep zwart. Dit ziet er zo uit:
Waterkolom
Behalve de kleurechtheid is ook de waterafstotende eigenschap van het doek een belangrijke factor. U wilt natuurlijk graag dat u en uw gasten droog onder uw parasoldoek kunnen verblijven tijdens een zomers buitje. Deze eigenschap wordt uitgedrukt in een waterkolom. Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat een parasoldoek kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. Een waterkolom van 300 mm zoals het Solero O’Bravia doek wil zeggen dat een doek pas water doorlaat wanneer er een druk op staat die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van 30 cm hoogte. De waterkolom geeft dus aan hoeveel mm water er per cm2 op het doek kan staan voordat het materiaal doorlekt.
UPF-waarde
Solero parasoldoeken vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom wordt een kwalitatief doek met een optimale bescherming steeds belangrijker. Alle doeken filteren 100% van de schadelijke ultraviolette stralingen. Dit duiden wij aan met de factor UPF 50+.
Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope