Ontwaak uw parasol uit zijn winterslaap in 3 stappen

Home / Blog / Ontwaak uw parasol uit zijn winterslaap in 3 stappen

Ontwaak uw parasol uit zijn winterslaap in 3 stappen

Wanneer een dier winterslaap houdt, verkeert hij in een staat van een voortdurende lage lichaamstemperatuur. Dit kan dagen of zelfs weken duren. Hierdoor kan het dier tijdens de winter overleven, zonder zijn energie te hoeven besteden aan het zoeken van voedsel, dat dan zeer schaars is. Door een dutje te doen, houden ze hun energie juist vast. Handig, zo zijn ze in de lente weer als nieuw en gaan ze fit (en hongerig) het zomerseizoen in.

Nu staat uw parasol waarschijnlijk ook al een paar maanden koud en veilig opgeborgen in zijn meegeleverde beschermhoes. Gelukkig laat het zonnetje zich de laatste dagen af en toe voelen. Dat betekent; het buitenseizoen komt er weer aan!

  1. Zonder jas

De eerste stap is geen spannende, maar zeker niet onbelangrijk. Ontdoe uw parasol van de  beschermhoes en controleer deze goed. De hoezen worden 24 uur per dag blootgesteld aan alle weersomstandigheden, hier heeft elk product flink onder te lijden. Zure regen en fikse windstoten brengen mogelijk schade toe aan een beschermhoes. Om uw parasol dus in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat de hoes tijdig vervangen wordt. Hierdoor voorkomt u dat het doek van uw parasol aangetast wordt waardoor het vele jaren langer als nieuw blijft.

  1. Voorjaarsschoonmaak

Het is mogelijk om het doek van uw parasol zelf, of te laten reinigen. Indien u dit zelf wilt doen, kunt u het doek van uw parasol het beste reinigen met koud water (eventueel onder hoge druk en op gepaste afstand), met een borstel. Wassen in de wasmachine raden wij in eerste instantie af. Gezien de grootte van het doek past deze niet ruim in de wasmachine, en bereiken zeep en water niet alle plekken van het doek en krijgen dus niet de kans het te reinigen. Wanneer u het doek schoon heeft, span deze dan direct op het frame van de parasol, zodat hij hier op kan drogen. Mocht het doek overigens sterk vervuild zijn, dan kunt u later ook een nieuw doek bestellen voor uw parasol, daarmee wordt deze weer als nieuw. In eerste instantie raden wij altijd aan om het doek te reinigen met lauwwarm water en neutrale zeep. Als u het doek door de bovenstaande methode niet schoon krijgt dan kunt u het wassen. Houdt u er wel rekening mee dat u hiermee ook de coating die het doek water- en vuilafstotend maakt, afwast. U kunt hiervoor eventueel ook een speciaal impregneermiddel bestellen in onze webshop, u vindt dit artikel hier. Was het doek op maximaal 40 graden, om krimpen tegen te gaan.

  1. Even de beentjes strekken

Als u na lange tijd de sportschool weer in duikt, dan is een warming-up belangrijk voor het behoud van uw spieren en gewrichten. Zo werkt het voor onze schaduwoplossingen ook een beetje. Het kan zo zijn dat uw parasol na een paar maanden stilstaan wat stroever loopt dan bij de aanschaf. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door het gebruik van een siliconenspray. Neem vooraf even contact met ons op zodat onze monteur u uit kan leggen waar u deze spray wel en niet kunt gebruiken. Daarna kunt u de parasol openen, en zorgeloos genieten van het seizoen dat voor de deur staat.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope