Solero® Lasagna Pro, niet ‘al forno’, maar wel heel vers!

Home / Blog / Solero® Lasagna Pro, niet ‘al forno’, maar wel heel vers!

Opgebouwd uit laagjes, dankt deze spliksplinternieuwe parasol haar naam aan het heerlijke italiaanse ovengerecht. De Lasagna combineert moeiteloos de klassieke houtstokparasol met een modern multivolant systeem. Door ruimtes tussen de overlappende stroken doek open te laten, zit u droog bij een zomers buitje, maar zorgeloos en heerlijk koel wanneer de zon op volle kracht brandt.

Het multivolante parasoldoek zorgt er namelijk voor dat de wind geen vat heeft op deze schaduwoplossing. Wind ontstaat door horizontale luchtdrukverschillen, waarna de kracht en richting worden beïnvloed door de draaiing van de aarde en eventuele wrijving met het aardoppervlak. Daardoor kan er tussen (vooral hoge) gebouwen hardere wind ontstaan.

In Nederland varieert het jaargemiddelde van de windsnelheid van ruim 8 km/h (2,2 m/s) in het binnenland tot 20 km/h (5,6 m/s) aan de kust. Maar van plaats tot plaats en van dag tot dag kunnen er grote verschillen zijn.

Als Nederlander heeft u vást wel eens met een simpele paraplu door een stevige regenbui gelopen. Kent u het stevige rukken van de wind tegen de binnenkant van uw paraplu? In een uiterst geval klapt de paraplu dan zelfs omhoog zodat hij een kommetje vormt, in plaats van een dakje. Als die wind nu een uitgang had in uw paraplu, dan zou dit niet kunnen gebeuren. Zo kwamen onze designers tot het ontwerp van de Lasagna Pro.

Gemiddeld waait in Nederland 2 à 3 uur na zonsopkomst de wind het zwakst en ongeveer 3 à 4 uur na de hoogste zonnestand het sterkst. Als er geen grote weersveranderingen op til zijn, wordt op een zomerdag rond 4 of 5 uur ’s middags de sterkste wind verwacht. In de middag waait het dan gemiddeld 50% harder dan vroeg in de ochtend, maar in de namiddag neemt de wind meestal weer af. Het is dus fijn dat u de Lasagna de hele dag kunt gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over de stabiliteit.

Niet alleen wint de parasol aan stevigheid door dit ontwerp, u heeft er zelf ook nog wat aan. Warme lucht stijgt namelijk op, en blaast door de lagen door naar boven. Hierdoor blijft de lucht onder de parasol kouder en geniet u van optimale koelte in de schaduw.

Lasagna Pro is een van de eerste modellen die wordt uitgevoerd in de limited edition kleur; Spa. Een kleur die het midden houdt tussen blauw, groen en grijs. U waant zich dus eventjes helemaal op vakantie, in uw eigen achtertuin. Hebben wij u enthousiast gemaakt, en wilt u de Lasagna Pro in het écht komen bekijken? Wij nodigen u dan van harte uit om een afspraak te maken in onze showroom. Met plezier laten wij u de parasol zien en zelf uitproberen.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope