Solero Accento Pro – Onze klassieker in een nieuw jasje

Home / Blog / Solero Accento Pro – Onze klassieker in een nieuw jasje
Solero’s Accento Pro; al een tijdje in het assortiment maar sinds begin 2019 in een compleet nieuw jasje gestoken. Wij demonstreren u onze Accento Pro click-on verlichting graag!

Accento Pro wordt geleverd in een luxe verpakking, de doos is 30x23x10 cm en weegt iets meer dan een kilo (1078 gram).

Na het verwijderen van de kleurrijke sleeve kunt u de verpakking openen, hier vindt u als eerste de praktische en uitgebreide handleiding voor Solero’s Accento in het Nederlands,  Engels, Frans, Duits en Spaans.

Kijken we verder in de doos, dan komt u daar de Accento Pro tegen, stevig verpakt in bubbeltjesfolie met de bijbehorende accu en oplader. Deze stroomtoevoer is een 100-240V AC oplader. De accu van de Accento click-on verlichting bevat 2 penlite (AA) batterijen, deze hoeft u dus niet meer zelf aan te schaffen. Bij het opladen van de batterijen mag u deze in de accu laten zitten. Deze accu is direct aan te sluiten aan de bijgeleverde lader. Na ongeveer 4 uur laden is de verlichting klaar om te schijnen en om u 8 uur van warme sfeerverlichting te voorzien.

Door de Accento te ontgrendelen met behulp van de zwarte drukknop, vouwt de verlichting zich open. Door de accu in de daarvoor bestemde sleuf te schuiven, met de schuine zijde van de accu naar u zelf toe gericht, plaatst u de batterij in de verlichting. Wanneer u een ‘klik’ hoort bij het plaatsen van de batterij, zit deze goed op zijn plek. De Accento mét accu wegen samen 750 gram en vormen dus geen enkele belasting voor uw parasol.

Deze zwarte parasolverlichting bestaat uit 6 LEDspots met daarin ieder 6 LEDs, in totaal heeft dit lichtje in de duisternis dus een lichtopbrengst van 36 LEDlampjes. Fel genoeg om onder te dineren, te lezen of een spelletje te spelen. De buitendiameter van de accento zelf is ongeveer 24 cm; bescheiden van formaat, maar groots van prestatie dus.

De Accento is uitsluitend geschikt voor ronde parasolmasten met een diameter tussen de 34 en 50 mm of in combinatie met een kroon extensie. In Solero’s Cielo, Laterna, Fratello en Palestro Pro is er een speciale kroon-extensie geïntegreerd in de parasol, waar de Accento met één klik op vastgeklemd kan worden.

In het hart van de Cielo, Laterna, Fratello en Palestro Pro, waar alle baleinen bij elkaar komen, vindt u de kroon van de parasol. De kroon-extensie is de zwarte plastic knop die hier onder hangt. Door deze linksom los te draaien, schuift de extensie naar beneden en biedt dit de mogelijkheid om de Accento Pro te monteren. Door de Accento met de zwarte knop te ontgrendelen, kunt u de verlichting om de buis klemmen. Bij deze vrijhangende parasols met kroon extensie, kunt u de accento bij het sluiten van de parasol gewoon laten hangen. Bij toepassingen op een middenmast parasol moet de Accento losgekoppeld worden, anders laat de parasol zich niet goed sluiten.

Solero Pro Tip: Als u de accento ondersteboven in de daarvoor bestemde extensie hangt, dan schijnt het licht in het doek. Dit zorgt voor een knusse, indirecte sfeerverlichting.

Bent u benieuwd geworden naar de Accento? De parasollamp is hier te bekijken.

Is de Accento toch niet helemaal wat u zoekt, kijk dan ook eens naar de Solero Lux. Deze verlichting is magnetisch en eenvoudig te plaatsen in verschillende modellen parasols. Lees hier meer over de Solero Lux Pro.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope