Herfst APK voor uw Solero® parasol(s)

Home / Blog / Herfst APK voor uw Solero® parasol(s)

De herfst is begonnen, uw parasol heeft u dus voorlopig (helaas) even niet nodig. Om hem in het voorjaar weer snel te kunnen gebruiken, is het handig om een APK’tje uit te voeren. Hoe u dat doet, leggen we u graag uit.

Droog schoonborstelen

Na een zomerseizoen kan het doek van uw parasol wat stoffig en vies zijn. Pollen, bladeren en insecten zijn neergestreken op de bovenkant van het parasoldoek en daardoor ziet het doek er wat stoffig uit. Het beste kunt u de bovenzijde van het doek met een droge (niet te zachte) borstel schoonvegen. Hiermee komt de viezigheid los van de vezel en veegt u het er eenvoudig af. Ook vogelpoep is gemakkelijk te verwijderen als het eenmaal droog is. We adviseren u om het doek schoon te vegen als de parasol open staat, het doek staat dan op spanning en u kunt er gemakkelijk bij. Een vrijhangende parasols kunt u schuin zetten, zo kunt u alle kanten gemakkelijk bereiken met een bezem.

Nat wassen – met de hand of in de machine

Is de meest grove viezigheid van het doek, dan kunt u ervoor kiezen om het doek te wassen. U kunt dit met de hand doen terwijl het doek nog op het frame zit, maar u kunt het doek ook van het frame halen en in zijn geheel in een geschikte wasmachine wassen. (Uitsluitend het doek van de Vaticano Pro is niet van het frame te verwijderen, omdat het doek aan de 24 flexibele baleinen gestikt zit). Weet u niet zeker hoe u het doek van het frame kunt halen? Neem dan even contact met ons op, we leggen het u graag uit. Wast u het doek handmatig terwijl het op het frame gespannen zit, dan adviseren we u een spons met lauwwarm water en milde/neutrale zeep te gebruiken.

Krijgt u hiermee niet het gewenste resultaat, dan kunt u het wassen. De gemiddelde wasmachine heeft een te kleine trommel waardoor de zeep het parasoldoek niet helemaal kan bereiken. Tegenwoordig vindt u bij tankstations wasmachines met een grotere inhoud. Wij raden u aan om het doek daar te laten wassen. Houdt u er wel rekening mee dat u hiermee ook de coating die het doek water- en vuilafstotend maakt, afwast. U kunt hiervoor een speciaal impregneermiddel bestellen in onze webshop, u vindt dit artikel hier. Was het doek op maximaal 40 graden om krimpen te voorkomen en gebruik geen wasverzachter.

parasoldoek wassen

Nat op het frame

Om het gewassen doek goed op uw frame te kunnen krijgen, adviseren wij om het doek op de parasol te bevestigen als het nog nat is. De stof geeft meer mee, dan in zijn droge staat. De doekspanners in de baleineinden van uw parasol houden het doek op spanning, deze veren mee wanneer het doek droog is of nat wordt. De zon droogt en strijkt het doek.

Impregneren

Door het Solero O’Bravia doek te wassen, wast u ook de waterafstotende coating van de parasol af. Deze coating zit op de bovenzijde van het doek en voorkomt dat regentwater door het doek en de stiknaden heen lekt. Opnieuw impregneren na het wassen is een must, om een waterafstotend doek te behouden. ‘Syntproof’ is een impregneermiddel dat wij aanraden, u kunt deze coating hier vinden. Om het parasoldoek te behandelen dient het schoon en droog te zijn. We adviseren u de fles Syntproof goed te schudden. Het product dient onverdund gebruikt te worden en kunt u inwrijven met een zachte borstel of spons. Het is eventueel ook mogelijk om het met een plantenspuit op te brengen. Voor een optimaal resultaat kunt u het doek na een eerste laag, nogmaals opnieuw behandelen. Laat het behandelde doek op uw parasol goed drogen alvorens u de parasol sluit en opbergt in de beschermhoes.

Zit er een schroefje los?

Door het gebruik van draadborgmiddel komt het niet vaak voor, maar het kan geen kwaad om de schroeven in uw parasol te controleren en aan te draaien. Om er zeker van te zijn dat de schroeven op hun plek blijven zitten, adviseren wij een borgmiddel zoals bijvoorbeeld loctite bij het opnieuw bevestigen van de schroeven en moeren. Dit draadborgmiddel fungeert als een lijm die schroeven en moeren goed op zijn plek houdt.

onderhoud aan parasols

Het loopt gesmeerd

Zon, stof en wind kunnen ervoor zorgen dat de bewegende delen van uw parasol, wat stroever schuiven dan bij de aanschaf. We adviseren daarom om uw parasol jaarlijks te smeren met een siliconenspray zoals bijvoorbeeld WD40 of Brunox. Op de bewegende delen en het lierwerk is een druppel vaak al genoeg om het mechanisme weer soepel te laten lopen. Twijfelt u over de te smeren onderdelen, neem dan even contact met ons op. Onze monteur legt u graag uit waar de parasol gesmeerd kan worden.

Wij nemen het uit handen

Uiteraard nemen wij u de nazorg van uw parasol graag uit handen. In ons magazijn kunnen wij uw parasol uitgebreid onderhouden. Wij reinigen, impregneren, repareren en smeren uw parasol tot deze weer als nieuw is. Wij halen uw parasol bij u thuis op voor een grote beurt en indien gewenst, kunnen wij de parasol gedurende de winterperiode voor u opslaan. Voor de eerste zonnestralen zich laten zien komen wij uw parasol weer brengen, en is deze weer als nieuw. Klaar voor de zonnige dagen, zo blijft u onbezorgd genieten van uw kwaliteitsproduct.

Mocht u een specifieke storing hebben, dan ontvangen wij graag een duidelijke omschrijving van de klacht of een foto. Wij sturen u dan voorafgaand een offerte, zodat u weet waar u aan toe bent.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope