7 Tips bij het kopen van een parasol

Home / Blog / 7 Tips bij het kopen van een parasol

Houd rekening met de sluithoogte

In onze collectie parasols, maken wij een onderscheid tussen modellen met een telescopische mast, en parasols zonder. Een telescopische mast betekent dat de mast van de parasol zich tijdens het sluiten uitvouwt als een telescoop. Deze wordt dus langer. Waarom is dat handig? Op horecaterrassen staan vaak permanent tafels en stoelen opgesteld, het zou vervelend zijn om deze telkens weg te moeten halen wanneer u de parasol open en dicht wilt doen. Door het telescopische mechanisme sluit de parasol hoger op zijn paal, waardoor de baleinen de tafels, stoelen, bezoekers of grond niet raken. Wanneer u op een horecaterras zit met telescopische parasols, dan kunt u heerlijk blijven zitten terwijl de parasols open gedraaid worden. Bij parasols zonder dit mechanisme, moet er ruimte vrij gemaakt worden alvorens de parasol geopend of gesloten kan worden.

Rolmaat

Meten is weten, uw rolmaat is uw beste vriend om er zeker van te zijn dat de parasol mooi boven uw tafel of loungeset past. Houd ook altijd rekening met wat marge i.v.m. de invloed van de wind op het doek. Zeker de parasols met een mast aan de zijkant kunnen wat schommelen bij windstoten. Wanneer de parasol te dicht bij een muur staat, kan er na verloop van tijd wat schade ontstaan aan het weefsel. Voldoende ruimte is dus essentieel voor de optimale conditie van het parasoldoek.

Houd rekening met de doorloophoogte

Wij Nederlanders zijn vaak bovengemiddeld lang van stuk, vergeleken met onze mede-Europeanen. Lengtes boven de 2 meter komen regelmatig voor, echter houdt niet elke producent hier rekening mee. Als Nederlands familiebedrijf zorgen wij ervoor dat onze masten extra lang worden geproduceerd, om te voorkomen dat u met uw hoofd tegen het doek loopt. Uiteraard houden wij ook rekening met de kleinere medemens, zodat de parasol voor elke lengte goed te bedienen blijft. In onze brochure vindt u op de productpagina’s alle handige afmetingen terug. Komt u toch een aantal centimeters tekort in hoogte, dan zijn er verhogingen mogelijk. Bij een aantal modellen kunnen we de mast extra verhogen door hier een tussenstuk in te plaatsen. Het toevoegen van een tegelvoet en zwenkwielen kan ook een uitkomst bieden, hiermee wint u tussen de 15 en 25 cm aan doorloophoogte. Houd er rekening mee dat de bediening hierdoor dus ook iets hoger komt te staan, in onze showroom kunt u het uitproberen om zeker te zijn van 100% bedieningsgemak.

Draaicirkel

Onze vrijhangende modellen zoals Cielo, Laterna, Fratello, Fuerto en Palestro Pro zijn draaibaar. Erg handig om de zon op de voet te kunnen volgen gedurende de dag. Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is de beschikbare ruimte op uw terras. Kan de parasol in geopende positie 360 graden om zijn as draaien, of komt hij onderweg een muur, heg of boom tegen? In de meeste gevallen is het obstakel te omzeilen door de parasol eerst een stukje te sluiten, verder om zijn as te roteren en vervolgens weer te openen. Het is voor uzelf wel prettig om hier vooraf bij stil te staan, om teleurstelling achteraf te voorkomen. Bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij u demonstreren hoe, of we bekijken samen een alternatieve positie voor de voet van uw parasol.

Een weggewerkt grondanker, of een verrijdbare tegelvoet

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, een grondanker dat met beton in de grond wordt gestort is esthetisch heel aantrekkelijk. Een tegelvoet met verrijdbare zwenkwielen heeft daarentegen ook zo zijn voordelen. De parasol is hiermee eenvoudig verplaatsbaar. Daardoor kunt u de parasol op meerdere plaatsen op uw terras gebruiken. Door de oppervlakte van de voet, levert u wel een vierkante meter ruimte in. Daarnaast trekt een tegelvoet meer de aandacht, dan een weggewerkt grondanker. Een aantal parasols is plaatsbaar met een ingraafvoet, hiermee bent u minder gebonden aan een permanente plaatsing. Tevens is de ingraafvoet uit te graven en te hergebruiken (wanneer u verhuist bijvoorbeeld).

De benodigde tegels in de tegelvoet

Een tegelvoet is niet compleet zonder tegels. Afhankelijk van het type parasol zijn er 4, 8, 12 of 16 tegels benodigd. De benodigde afmetingen per tegel zijn 40x40x4 cm en ze wegen 12 kg per stuk. Onze tegelvoeten (zonder tegels) wegen 14 kg, voor voldoende stabiliteit zijn tegels dus noodzakelijk om omwaaien te voorkomen. Eerlijk is eerlijk, betontegels zijn niet heel erg mooi. Met een blikje betonverf in uw gewenste kleur, maakt u het geheel helemaal af. Bovendien kan deze verf tegen een stootje. De onderste lagen tegels kunt u ongeverfd laten, deze zijn van buitenaf namelijk niet zichtbaar.

Kleurstalen meenemen

Uw nieuwe parasol verbindt uw binnen met uw buiten, een goede kleurmatch is dus best belangrijk. Wij hebben doekstaaltjes beschikbaar welke u mee kunt nemen om bij uw meubilair te houden. Het is misschien ook raadzaam om een kussen of ander onderdeel van uw tuinset mee te nemen om in onze showroom bij de verschillende doeken te houden. Bekijk de kleuren altijd in zowel zon, als schaduw voor de beste match.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope