Hoe kies ik de juiste horeca parasol voor mijn terras?

Home / Blog / Hoe kies ik de juiste horeca parasol voor mijn terras?

Een goede keuze maken uit een groot assortiment parasols is niet eenvoudig. Graag helpen wij u hier een handje bij. Belangrijke factoren bij de aankoop van een horecaparasol zijn onder andere: windvastheid, uitstraling, bevestigingsmogelijkheid, levertijd, mogelijke accessoires en eventuele bedrukking.

We beginnen bij het begin, windvastheid is namelijk een belangrijk begrip, maar vaak ook wat omstreden. Het is moeilijk aan te geven wanneer een parasol gesloten dient te worden, wij houden altijd als vuistregel aan: Als het voor u niet meer prettig is om eronder te zitten, dan kunt u de parasol beter sluiten. Gemiddeld spreken we hier dan over windkracht 5, volgens de windschaal van Beaufort staat er dan een vrij krachtige wind, met een gemiddelde windsnelheid over 10 minuten van 8 meter per seconde. Bij deze snelheid waait stof hinderlijk voor de ogen, ontstaan er golven op meren en kanalen, en vallen losstaande vuilcontainers om. Het is dus prettig te weten, dat u bij een zwakke en matige wind rustig uw klanten kunt laten genieten onder een Solero parasol.

Wat wilt u uitstralen met uw terras? Heeft u een strakke inrichting waarbij zwart, wit en grijs domineren of is uw restaurant wat knusser en kleurrijker? Met onze parasols kunnen we hier naadloos op aansluiten. De Basto bijvoorbeeld is een voorbeeld van een zeer strak model, het heeft geen volant en is afgewerkt zonder opvallende details. De Maestro Prestige daarentegen, is een parasol met een volant (verkrijgbaar in verschillende kleuren) en heeft een rond dopje boven op de kroon, deze parasol is iets speelser. Kleur en vorm zijn dus belangrijke eigenschappen waarmee we de parasol kunnen matchen met uw stijl.

De mooiste bevestigingsmethode is die middels een grondanker, dit anker wordt in het beton gestort en daarna esthetisch afgewerkt. Deze optie is niet voor iedereen gemakkelijk, sommige terrassen zijn namelijk verplicht om het terrasmeubilair binnen te halen op het moment dat er markt is. Soms is het überhaupt verboden om parasols in de grond te verankeren, dit verschilt per gemeenten en het is daarom raadzaam om hier vooraf navraag over te doen. Wanneer een grondanker geen optie is, kunnen we uitwijken naar een tegelvoet, het voordeel van zo’n voet is dat hij verrijdbaar te maken is, waardoor u de parasol gemakkelijk van plaats verrolt. De wielen onder deze parasol hebben een sterke rem, u kunt de parasols dus zorgeloos verplaatsen en u heeft er verder geen omkijken naar.

Heeft u alle tijd om uw terras in orde te maken, of moeten er morgen al 3 parasols op uw terras staan? Het is raadzaam om dit vooraf met ons te overleggen, we hebben veel van onze modellen op voorraad liggen en deze kunnen we in principe de volgende werkdag af laten leveren. Wanneer wij de parasol voor u komen installeren kunnen we dit meestal binnen een week plannen, afhankelijk van de drukte in onze agenda. Voor de meeste Prostor parasols hebben we te maken met een levertijd, deze varieert tussen de 2 en 3 weken. We houden u hiervan op de hoogte zodat u rekening kunt houden met de montagedatum. Grotere projecten nemen soms een dag in beslag om de montage tot in de puntjes te verzorgen, kleinere projecten verzorgen de monteurs vaak in een ochtend of middag.

Verwarming en verlichting, heeft u daar al over nagedacht? Bij de meeste parasols is dit later toe te voegen, maar bij de Prostor collectie wordt verlichting al bij productie geïntegreerd. We bieden verschillende producten aan om te monteren in de parasols. Zo bestaan er vier verschillende soorten heaters en voor verlichting hebben we ook drie opties. Neem eens een kijkje bij de Solamagic P1 en P2, de Solero Caloria of de Solamagic 1400 of 200 ECO+ heaters. Voor verlichting is het raadzaam om de Solamagic V4 en de Accento of Ilumina met elkaar te vergelijken. Iedere lamp heeft zo zijn eigen voordelen.

Veel ondernemers willen de parasol laten bedrukken, zo’n bedrukking nemen wij graag voor u uit handen. Als u ons uw logo stuurt, of de gevraagde tekst dan laten wij hier een druproef van maken zodat u een idee krijgt van het eindresultaat. Bent u het eens met de bedrukking, dan brengen wij de doeken naar de pers. De parasols zijn dan gepersonaliseerd vormen extra reclame op uw terras. Indicatieprijzen voor bedrukking vindt u hier, voor een exacte prijs maken wij graag een offerte op maat voor u.

Drukproef Solero kwalitaria
Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope