Muurparasol als alternatief voor zonnescherm

Home / Blog / Muurparasol als alternatief voor zonnescherm

In uw zoektocht naar een geschikt zonnescherm kan het gebeuren dat u tegen een aantal problemen aanloopt. Zo kan het zijn dat de muur niet geschikt is voor het gewicht van een zonnescherm. Een muurparasol kan dan een goed alternatief zijn. Deze is vaak te installeren zonder dat er constructieve aanpassingen nodig zijn. Bovendien heeft een muurparasol nog een aantal extra voordelen. Benieuwd welke dit zijn? In dit artikel zetten wij alle voordelen van een muurparasol als zonwering voor u op een rij.

Bestand tegen harde wind
Een muurparasol heeft een sterk en solide framewerk. Dat zorgt ervoor dat de constructie veel beter bestand is tegen harde wind dan die van een zonnescherm. Waar een zonnescherm meestal maar twee draagarmen heeft, bevat een muurparasol acht baleinen per doek. Zo kunnen de P6 en P7 muurparasols van 300 x 300 cm gebruikt worden bij een windkracht tot 5 Beaufort. De 250 x 250 cm variant is zelfs bestand tegen een windkracht tot wel 6 Beaufort. De solide constructie maakt de muurparasol ook zeer geschikt om gebruikt te worden als zonnescherm in de horeca.

Betere krachtverdeling op de muur
Een zonnescherm wordt altijd horizontaal gemonteerd. Wanneer u het zonnescherm volledig opent, komt er vooral bij zonwering met grote uitval een behoorlijke kracht op de muur te staan. Niet elke muur is geschikt om deze kracht te dragen. De mast van een muurparasol wordt op meerdere punten verticaal gemonteerd. Dit zorgt voor een gelijkmatige belasting van de muur. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een muurparasol op een enkelsteens muur te monteren.

Montage kan ook in of op de grond
Is uw muur niet geschikt om het gewicht van zonwering te dragen, of boort u liever geen gaten in de muur? Het is ook mogelijk om de mast van de muurparasol in de grond te monteren. Dit kan met behulp van een grondanker of de parasol kan vrijstaand geplaatst worden op een verzwaarde voet. Het resultaat is een vrijstaand zonnescherm.

Verrassend betaalbaar en snel gemonteerd
In vergelijking met een professioneel knikarmscherm is een muurparasol verrassend betaalbaar. Dit komt doordat muurparasols in standaardmaten in grotere oplages worden geproduceerd. Dit resulteert in een lagere prijs dan de prijs van een zonnescherm, dat vaak op maat wordt gemaakt. Een bijkomend voordeel is dat muurparasols heel snel kunnen worden geleverd. De muurparasols van Solero zijn altijd op voorraad en daarmee vaak al binnen een week te leveren en monteren!

Wilt u meer weten over onze muurparasols en bent u benieuwd naar ons aanbod? Neem gerust contact met ons op voor een eerlijk en vrijblijvend advies.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope