Hoe repareer ik schade aan mijn parasoldoek?

Home / Blog / Hoe repareer ik schade aan mijn parasoldoek?

Met uw parasol gaat u zorgvuldig om, tóch kan er na verloop van tijd altijd doekschade ontstaan. Ontzettend balen natuurlijk.

Uw parasol heeft bijvoorbeeld open gestaan tijdens een stevige hagelbui, of in de opslag heeft zich ongedierte in het doek genesteld die het doek hebben aangetast. Wat kunt u doen aan deze schade, op het moment dat de rest van het doek nog in goede staat is en het nog veel te vroeg is om te vervangen?

Oorzaak van doekschade

Om te beginnen is het belangrijk om de oorzaak van de schade te achterhalen. Is het doek misschien vochtig opgeslagen en zijn er nu zwarte puntjes in het doek zichtbaar? Heeft de parasol zonder spankoord en beschermhoes in de wind gestaan? In dit laatste geval krijgen de baleinen de kans om door de wind te bewegen. Indien er een stukje doek klem zit tussen deze baleinen, kan het voorkomen dat er na verloop van tijd een slijtage ontstaat op dat stukje doek. Zodra u hem open draait en de zon erop staat, kunt u aan de onderkant een stukje licht door het doek zien schijnen. Zonde, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen.

Tear-Aid

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hoe kunnen we om gaan met een snee in het doek? Het parasoldoek staat immers op spanning en u wilt de schade absoluut niet vergroten. Het antwoord op uw vraag is: Tear-Aid! Tear-Aid type A is een transparant multifunctioneel reparatiemiddel. Repareert gaten en scheuren in praktisch alle materialen permanent. Het materiaal is extreem sterk, water- en luchtdicht, zeer elastisch, verkleurt niet en droogt niet uit. Ideaal dus voor uw beschadigde parasoldoek. De doeleinden voor dit materiaal zijn eindeloos, het is namelijk tevens te gebruiken voor tentdoek, zonweringdoek, stoffen cabrioletdaken, waadpakken, rubber (opblaas-) boten, luchtbedden, kano’s, zonne- en regenschermen, duikpakken, regenpakken, fiets binnenbanden, zadels, drysuits, kite’s, jassen en tassen. Tear-Aid hecht ook op producten van aluminium, RVS, polyester en meer. De set bevat Tear-Aid reparatie patch Type A (30x8cm), verstevigingsdraad (45cm) voor reparatie van scheuren aan randen, 4 alcoholdoekjes voor het reinigen van de ondergrond en een duidelijke meertalige gebruiksaanwijzing.

Zeilmakerij

Is de schade aan uw doek groter dan 30×8 cm, dan is het raadzaam om te informeren bij een zeilmakerij. Zij kunnen na beoordeling van de schade, kijken wat ze voor u kunnen betekenen. Bij kleinere reparaties, is een plaatselijk atelier altijd in staat u te helpen bij het verhelpen van de schade.

Vervangdoek en beschermhoes

Is uw doek zodanig beschadigd dat het tijd wordt voor een vervangend doek, dan kunnen wij u in het geval van een parasol uit onze collectie, meestal vlot helpen. Wij houden alle doeken op voorraad en deze kunnen eenvoudig verwisseld worden. Op een nieuw doek, leveren wij opnieuw 4 jaar kleurgarantie, zodat u nog jaren verzekerd bent van een diep gekleurd doek. Onze doeken zijn UV-werend, waterbestendig en bovendien kleurvast. Onmisbaar om het doek van uw parasol in de beste conditie te houden: de beschermhoes. Voor elk type parasol is een passende hoes beschikbaar. De Solero hoezen worden gratis meegeleverd bij aanschaf van een parasol, maar zijn ook later los aan te schaffen.

Mocht u vragen hebben over de schade aan uw doek, stuur ons dan gerust een mail met foto’s van de schade naar info@parasols.nl. Wij kijken graag met u naar de beste oplossing, zodat uw terras er weer snel netjes bij staat.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope