Hoe maak ik mijn horeca terras coronaproof?

Home / Blog / Hoe maak ik mijn horeca terras coronaproof?

Het RIVM heeft bepaald dat uw terras sinds 14 oktober gesloten moet zijn. We weten nog niet wanneer, maar er komt een moment dat u weer gasten mag ontvangen. Uiteraard ontvangt u als horecaondernemer graag zo veel mogelijk gasten op een veilige manier, heeft u al eens gedacht aan een winterterras?

Laat maar waaien
Na onderzoek onder leiding van Li Yuguo van de Universiteit van Hongkong, kunnen we stellen dat de overdracht van ademhalingsinfecties een binnenshuis fenomeen is. Het virus verspreidt buiten minder; het kan er verwaaien en er is zonlicht met Uv-straling die het virus inactiveert. Maar volgens hoogleraar klinische virologie Louis Kroes (LUMC) moeten we altijd opletten: het ene ‘buiten’ is het andere niet. Juist hierom stelt de rijksoverheid richtlijnen op voor een winterterras. Het terras moet minstens aan 3 kanten open zijn, om zo voldoende verwaaiing te creëren.

1.5 meter afstand
Een open deur, die we niet zomaar dicht kunnen gooien in dit artikel. Voorlopig is afstand een cruciaal punt in de opstelling van uw tafels en stoelen. We denken graag met u mee over een optimale opstelling, onze adviseur helpt u graag vrijblijvend om de beschikbare terrasruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

COVID-schermen van Prostor
De rijksoverheid geeft aan dat het is toegestaan om op buitenterrassen, zogenoemde kuchschermen te plaatsen. Voor gasten en personeel die zich aan weeszijden van het scherm bevinden, geldt dan geen regel om 1.5 meter afstand te houden. De voorwaarden staan vermeld in deze Instructie. Voor de Prostor producten, zijn deze schermen bij ons uit voorraad verkrijgbaar. De wanden zijn deels transparant en kunt u linken aan de ritsen in uw parasol die normaal bestemd zijn voor het inritsen van de regengoten.

Bistro-opstelling
Indien u geen gebruik maakt van schermen, dan bent u genoodzaakt om 1.5 meter tussen de tafeltjes te handhaven. U kunt ervoor kiezen om per tafel een kleinere parasol te gebruiken. De Sublimo Pro (uitgevoerd in 200×200 cm) kan hier een goede oplossing zijn. Sublimo is ook verkrijgbaar in het rond met een diameter van 300 cm. Dit model opent en sluit boven het oppervlak van de tafel, waardoor tafels en stoelen gewoon kunnen blijven staan tijdens het opzetten van uw terras. Een andere geschikte optie is Solero’s Teatro Pro. Deze parasol laat zich eenvoudig bedienen door een lierwerk, hiermee draait u de parasol binnen enkele seconden open en dicht. Teatro is een graag geziene gast op terrassen, hij combineert het gebruiksgemak met een fraai design.

Terras-opstelling
Voor een rustiger geheel is een reuzenparasol van 500×500 cm een mooie oplossing. De Solero Basto is verkrijgbaar in 400x400cm en 500x500cm Dit grote oppervlak is eenvoudig te bedienen. Soms gaan stijl en efficiëntie erg goed samen. Ook na enkele seizoenen verschiet de grote parasol niet van kleur. Het frame bestaat uit een zware aluminium constructie en als u dat wilt, kunnen er doekgoten aan bevestigd worden tegen de regen. De doeken zijn eenvoudig te koppelen door middel van een regengoot. Deze goten koppelen de doeken tot één groot overdekt geheel, en zorgen dat regen altijd naar buiten weg loopt zodat u en uw gasten droog zitten. De Solero PVC doekgoten maken we vast middels een  systeem met klikgespen welke op de balein geschroefd worden. Ze zijn verkrijgbaar in alle lengtes in de kleuren naturel, grijs, taupe en zwart. De breedte van deze goten is maximaal 60 cm.

Heaters
Met behulp van verwarming en verlichting kunnen we de warmte en het licht van de zon nog even terug laten keren op het terras. Onze terrasstralers zijn perfect in te zetten in het horecasegment maar ze zijn ook verkrijgbaar voor thuis. Ze creëren een aangename atmosfeer en zijn leverbaar in verschillende kleuren. Het design is niet overheersend maar oogt stijlvol. Een terras met heaters nodigt uit en het geeft uw klant de mogelijkheid wat langer te blijven zitten, ook al koelt het buiten af. In combinatie met een kopje warme chocomel, is het winterterrasgevoel helemaal compleet.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden en vindt u het fijn als wij met u mee denken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u op afstand of op locatie van vrijblijvend advies voorzien.

Recent Posts
Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolEurope