Tips om je aluminium parasol goed te onderhouden

Home / Blog / Tips om je aluminium parasol goed te onderhouden

Vrijwel alle producten uit onze collectie zijn vervaardigd uit aluminium. Wij kiezen heel bewust voor dit materiaal in verband met de hoge weerstand tegen corrosie. Dit komt door de beschermende oxide laag die als vanzelf ontstaat op aluminium, deze laag beschermt het aluminium tegen de buitenlucht. Hierdoor behoort roest tot de verleden tijd.

De coating op het aluminium geeft het een zachte glans, om die glans en de coating te behouden is het belangrijk om het materiaal te reinigen met een zachte doek.

De meeste artikelen die u online vindt over het reinigen van aluminium, raden een schurende en zure oplossing aan. Omdat uw parasol is voorzien van een gekleurde platinum coating, raden wij dit ten zeerste af! Deze schurende en zure oplossing kan de lak namelijk aantasten en zelfs krassen veroorzaken.

Afspoelen
Om te voorkomen dat reeds gehecht zand of vuil krassen kunnen veroorzaken bij het schoonmaken, raden we u aan om het te reinigen aluminium eerst rijkelijk af te spoelen met water. Zo stroomt het overtollige vuil en zand vast van het materiaal af, voor u met een doek aan de slag gaat. Een hogedruk reiniger raden we hierbij af, dit kan het materiaal aantasten. Warm water maakt het losweken van vastzittend vuil eenvoudiger.

Twee emmers
We adviseren u het gebruik van 2 emmers. 1 met lauwwarm water (de spoelemmer) en 1 met lauwwarm water en aluminiumreiniger (de wasemmer). Gebruik een goede reiniger die de lakbescherming niet aantast, let erop dat u niet te veel reiniger gebruikt maar houd u aan de aanbevolen dosering. Vermijd het gebruik van afwasmiddel, dat verwijdert de beschermingslaag.

Deel voor deel
Werk gestructureerd en per deel, zoals een balein, de mast en het rotatiemechanisme. Gebruik ruim water en werk van boven naar beneden zodat vuil dat bovenin zit, niet door de zwaartekracht over een gereinigd stuk drupt. Zet zo min mogelijk druk en ga niet hard schrobben. Spoel na elk deel de doek uit in de emmer met het spoelwater. Vervolgens kun je weer water met shampoo pakken uit de andere emmer. Het vuil blijft zo in de emmer met spoelwater, en het waswater blijft schoon en krast dus ook niet. Spoel het frame vervolgens af met veel water op lage druk, dus bij voorkeur geen hogedrukspuit, maar een tuinslang. Houd de slang dichtbij de mast. Het water glijdt daarmee makkelijker van het materiaal af en dit maakt het drogen makkelijker.

Lakstift bij schade
Uw parasol is bijna klaar voor gebruik, nog even de tegels in de tegelvoet en klaar is kees. In een onbewaakt moment glipt de tegel uit uw handen op de tegelvoet en ‘ai’, er zit een kleine beschadiging op de voet. Wat nu? Om echte lakschade bij te kunnen tippen, hebben wij een lakstift in de juiste lakkleur. Mocht u hier interesse in hebben, meer informatie vindt u via deze link: https://www.parasols.nl/solero-kanten-fix-lakstift

Smeren
Door het reinigen van de parasol, kunt u per ongeluk wat smeer hebben weggehaald. Dit kan ervoor zorgen dat de bewegende delen van uw parasol, wat stroever schuiven dan bij de aanschaf. We adviseren daarom om uw parasol jaarlijks te smeren met een siliconenspray zoals bijvoorbeeld WD40 of Brunox. Op de bewegende delen en het lierwerk is een druppel vaak al genoeg om het mechanisme weer soepel te laten lopen. Twijfelt u over de te smeren onderdelen, neem dan even contact met ons op. Onze monteur legt u graag uit waar de parasol gesmeerd kan worden.

Belangrijk
Over het algemeen is het raadzaam om vogelpoep of boomhars en andere vervuiling zo snel mogelijk weg te halen. Dit op een later moment doen, is vaak een stuk lastiger. Dit soort vuil bijt zich namelijk in het materiaal.

Mocht u vragen houden over het reinigen van uw parasol, bel of mail ons dan gerust. We adviseren u graag over de juiste methode.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols Belgi?Solero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanolDanishEurope